R17 este un smartphone cu tehnologie de ultimă oră. Specificațiile sale au fost prezentate oficiald e Oppo pe site-ul companiei.

Astfel, aflăm că R17 este un telefon cu senzor de amprentă integrat în ecran, sistem de protecție a ecranului avansat, Gorilla Glass 6, iar ca design aduce un detaliu inedit: un „breton” foarte mic la ecran, pentru camera frontală.

Telefonul va fi dotat cu noul procesor Snapdragon 670 de 10nm, care are configurație octa-core (2 nuclee Kryo 260 de 2GHz și 6 nuclee Kryo 360 de 1,7GHz).

Oppo R17 nu are margini laterale, iar în partea de sus are un decupaj foarte mic al ecranului, pentru difuzor și camera frontală.

Telefonul are ecran AMOLED de 6,4 inci cu rezoluție Full HD+, iar în ecran este integrat senzorul, care are doar 4 mm pătrați și o lentilă micro 3P pentru citirea amprentei.

Camera frontală care se află în „breton” are senzor de 25MP și deschidere f/2.0, la fel ca în cazul modelului Find X.

Deocamdată nu avem informații despre camera de pe spate, dar Oppo prezicează că aceasta va avea soft AI, care va putea recunoaște până la 800 de scene diferite.

Bateria telefonului este de 3.500 mAh și are încărcător rapid.

Noul model va fi disponibil din acest weekend, în culorile albastru și purpuriu, iar sistemul de operare va fi Android Oreo 8.1.

Pe 18 august va fi organizat un flash sale și tot atunci va fi anunțat și prețul telefonului.