Folosirea smartphone-ului poate fi dificila pentru oamenii de varsta a treia, asa ca Fujitsu si Orange au colaborat la creearea telefonului Android Stylistic S01, special conceput pentru ei.  

Telefonul are un ecran de 4 inch si este rezistent la apa si praf, pe langa multe alte specificatii tehnice care raspund nevoilor celor in varsta, imprumutate de la seria de telefoane Raku-Raku ale Fujitsu, care se vand pe piata japoneza de mai bine de un deceniu.  

Ecranul tactil este usor de folosit deoarece are o „tehnologie unica” prin care se evita apasarea accidentala a butoanelor, cerand utilizatorilor sa apese mai tare pe iconite, asa cum se apasa pe butoanele unei tastaturi normale.

De asemenea, telefonul corecteaza sunetul apelurilor primite pentru a ajuta utilizatorul sa auda mai clar. In functie de varsta, frecventa cu care sunt redate cuvintele rostite este redusa, pentru ca interlocutorul sa poata intelege fraza fara ca timbrul vocal al persoanei sa fie alterat. Alta caracteristica interesanta este si alarma de securitate, care se declanseaza pentru a alerta persoanele din jur in cazul in care posesorul telefonului a cazut sau a fost victima unui atac.

Stylistic S01 ruleaza Android 4.0 si include aplicatiile Orange obisnuite. Telefonul are un procesor Qualcomm MSM8255 si o camera de 8,1 megapixeli, dar si o camera secundara in fata, pentru apeluri video catre nepoti.

Stylistic S01 va aparea in magazinele Orange din Franta in iunie si intre timp va fi prezentat la Mobile World Congress (MWC 2013) de la Barcelona, eveniment care se desfasoara in intervalul 25 - 28 februarie. Asadar, sunt toate sansele sa il vedem in viitorul apropiat si in Romania.