Glisarea ecranului spre partea de jos crește dimensiunea efectivă a display-ului, iar, printr-o singură mișcare, acesta poate fi controlat și adaptat nevoilor utilizatorului. Pe măsură ce display-ul este „rulat” către exterior, telefonul dezvăluie un al doilea ecran, care folosește tot o parte a display-ului glisant. Astfel, un apel poate fi preluat doar printr-o mișcare către partea de sus a ecranului.

O parte a patentului se referă și la camera poziționată sub display care se rotește atunci când acesta este desfășurat. Camera de selfie este localizată în jumătatea de jos a dispozitivului. Pe spatele telefonului, o perforație numită „through-hole” va permite senzorilor foto să facă fotografii chiar și atunci când display-ul este pliat. De asemenea, există în document indicii referitoare la o versiune de cameră duală pentru acest model. 

Huawei P40, care va sosi în curând, cel mai probabil în primele luni ale lui 2020, ar putea avea o cameră de selfie sub ecran, iar Oppo și Xiaomi au prezentat și ele o astfel de tehnologie, informează Phone Arena. Tehnologia ecranului retractabil ar putea fi, însă, implementată pentru prima dată pe Galaxy S11+, care este așteptat să aibă un ecran alungit, mai întins. Camera situată sub display ar putea fi prezentată pe noul model de telefon pliabil realizat de Samsung, care va fi lansat în aprilie 2020. 

 

Sursa foto: Phone Arena