Probabil vă veți întreba: Așa și? Care e șmecheria? La cât HD e pe piață, ce mai contează o aplicație care servește HD (chiar și via Skype) în plus? 

Partea interesantă a soluției video este că soluția firmei Pathpartner nu are nevoie de WiFi sau Ethernet Gigabit pentru transmisie și funcționează (ceva mai dificil e adevărat) chiar și cu limitarea de bandă a unei conexiuni 3G și 4G (peste ocean). 

Tehnologia a fost demonstrată - unde altundeva decât la Mobile World Congress - pe hardware OMAP 4 de la Texas Instruments cu platfoma software Android, iar în prezent compania face demersuri pentru a putea pune sigla ”Skype certified” pe produsul de video conferință și a convinge fabricanții de telefoane mobile să încorporeze produsul în viitoarele modele. 

Toate acestea fiind spuse, nu mai rămâne decât o singură probleme. Cu excepția satisfacerea sus-menționatei curiozități legate de particularități anatomice ale interlocutorului, cât de mare ar putea fi piața pentru o astfel de aplicație. Mai ales având în vedere popularitatea ”imensă” a apelurilor video.