Regizorul Malik Bendjelloulhas a dezvaluit ca pentru documentarul proaspat castigator al unui premiu Oscar a fost folosita aplicatia "8MM Vintage Camera" pentru ca banii pentru pelicula de 8 mm s-au epuizat rapid. "Searching For Sugar Man" a fost filmat in trei luni dar a avut nevoie de patru ani pentru a fi gata de difuzare.


"Pentru a reda cat mai bine atmosfera anilor '70, ne-am folosit de pelicula de 8 milimetri, numai ca pretul destul de mare al acesteia ne-a 'mancat' bugetul foarte repede. Norocul nostru a fost ca am gasit pe iTunes o aplicatie care da materialului filmat acea 'patina a timpului'. Este o aplicatie foarte ieftina dar foarte buna", a spus regizorul Benjelloulhas pentru CNN.


Chinezii de la Nexvio, dezvoltatorii aplicatiei despre care se spune ca este "un soi de Instagram pentru materialele video", s-au aratat incantati de reusita acesteia si i-au multumit regizorului pentru increderea aratata. "8MM Vintage Camera" este diponibila pe iTunes pentru pretul de 1,99 dolari.