Producătorul chinez a oferit câteva precizări despre această situație, în cadrul unui intreviu acordat publicației Phone Arena.

Astfel, compania asigură utilizatorii că toate telefoanele Huawei și Honor, dar și tabletele care au fost deja vândute sau se află pe stoc vor primi în continuare actualizări de securitate de la Android și servicii post-vânzare.

De asemenea, toți clienții actuali vor putea folosi în continuare toate serviciile Google, inclusiv Gmail și Google Play. Astfel, ei vor putea actualiza orice aplicație din magazinul Google.

În privința noilor modele de smartphone, care nu au fost încă lansate, Huawei ar putea introduce propriul său sistem de operare sau va folosi versiunea open-source de la Android.

Nu este clară deocamdată situația unor telefoane așteptate cu interes de către fani și care nu au apucat să primească la timp licența Android: Honor 20 Pro și Mate 30 Pro.

Ca alternativă la Play Store, Huawei pregătește App Gallery, propriul magazin digital. Însă dacă va trebui să renunțe complet la colaborarea cu Google, atunci o soluție ar fi un nou parteneriat.

Cei de la Phone Arena scriu că au început deja negocieri între Huawei și compania Aptoide. Aceasta din urmă ar putea oferi producătorului chinez posibilitatea de a avea propriul său magazin de aplicații, care să vină preinstalat pe noile telefoane. Aptoide deține în acest moment peste 900.000 de titluri în magazinul de aplicații.

Compania colaborează deja cu alți producători chinezi de smartphone, printre care Xiaomi, Oppo și Vivo.

Foto: Getty Images