Inițial, telefonul ar fi trebuit să fie introdus pe piață la jumătatea lunii septembrie, dar cum această lună este deja extrem de aglomerată în materie de anunțuri ale competitorilor, inclusive referitoare la Huawei Mate 30 Pro, Xiaomi a decis să amâne puțin evenimentul. Potrivit surselor apropiate subiectului, citate de jurnaliștii de la GSM Arena, smartphone-ul va avea primul senzor de 108MP din lume, o componentă realizată de Samsung. Acesta a fost anunțat oficial luna trecută, iar recent au apărut zvonuri că Xiaomi ar implementa noua tehnologie. 

În afară de camera de 108MP, telefonul va avea, probabil și un senzor ultra-wide de 16MP, plus o cameră periscop de 12MP, capabilă de zoom optic 5x. Alte trăsături care merită amintite ar fi compatibilitatea 5G pentru una dintre versiuni, 12GB RAM și funcționalitatea reverse wireless charging. În plus, există posibilitatea lansării a două variante de configurații diferite – cu un procesor Snapdragon 855+  sau cu varianta standard Snapdragon 855. 

Modelul Mi Mix 4 va rula Android 10, cu cel mai nou software MIUI 11, care va fi anunțat alături de smartphone, pe 24 septembrie. 

Sursa foto: GSM Arena