Noua gamă S10 include trei modele de smartphone - Galaxy S10, S10e și S10+. Galaxy S10 și S10+ vin cu mai multe inovații deosebite, iar cea mai importantă este senzorul de amprentă ultrasonic integrat în ecran.

Senzorul ultrasonic de amprentă

Noua tehnologie de autentificare a fost prezentată de Qualcomm la sfârșitul trecut și se regăsește deocamdată numai pe telefoanele care au procesor Snapdragon 855.

Spre deosebire de alți senzori de amprentă, cel ultrasonic folosește sunetel de foarte înaltă frecvență, care nu pot fi auzite. Aceste unde sonore sunt folosite pentru a genera o hartă detaliată a amprentei utilizatorului. Procedura este mult mai rapidă, mai sigură și foarte simplă: trebuie doar să pui degetul pe ecran.

Un alt avantaj al acestui nou tip de senzor este dimensiunea foarte redusă, astfel încât telefonul poate avea margini foarte subțiri.

De asemenea, scanarea este realizată tridimensional, nu în imagini 2D, cum este cazul senzorilor optici, precum cele de la Huawei Mate 20 Pro și OnePlus 6T.

Rezoluție HDR10+

O altă schimbare interesantă este la nivelul ecranului. Pe noile modele S10 regăsim un ecran Dynamic AMOLED, care este compatibil cu rezoluție HDR10+.

Tipul de ecran folosit este Infinity-O, care permite un smartphone fără margini și „breton”, doar cu un mic orificiu pentru camera frontală.

Pe cele două modele de smartphone avem cameră triplă pe spate, al treilea senzor fiind unul ultra-wide. Camera frontală este duală pe modelul S10+ și simplă la S10.

S10 și S10+ au camere foto care pot filmare la rezoluție 4K, iar camerele de pe spate vin cu o inovație, putând filma la rezoluție HDR10+ și având stabilizare digitală a imaginii Super Steady.

Instagram mode și Adobe Premiere Rush

O altă inovație este introducerea modului de fotografiere Instagram mode, alături de modul slo-mo și panoramic mode. În acest fel, utilizatorul poate să editeze fotografia, să adauge text și stickere și să posteze direct în Instagram Stories.

De asemenea, Samsung a anunțat că va introduce pe noua gamă aplicația Adobe Premiere Rush, prin care pot fi editate clipuri video fără ca acestea să mai fie transferate pe un PC. Deocamdată, această aplicație de editare video se găsește doar pe dispozitive iOS.


Vezi cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: