E stiut! Aplicatiile pentru iOS sunt mai scumpe decat cele dedicate Android. Dar sa dai 1.000 de dolari pe o aplicatie ar fi nebunie curata! Nu chiar, s-au gandit baietii de la i4software. S-au pus repede pe treaba si au scos prima aplicatie care produce si distrbuie filmari la rezolutia 4K.

Iphone nu suporta video 4K!” veti spune. Stim. Si stiu si ei, dar aplicatia Vizzywig 4K tocmai asta face. Pentru suma exacta de 999,99$! In banii astia, VizzyWig te lasa sa filmezi, sa editezi si sa pui pe Facebook sau orice alta retea de socializare filme cum niciun alt posesor de iPhone nu mai are.

Din pacate, aplicatia respectiva poate fi instalata doar pe iPhone 5S cu iOS7. iPhone 6 sau iOS 8 nu sunt deocamdata suportate. Motivul e ilar. iOS 8 afecteaza capacitatea aplicatiei de a fotografia in regim “burst”. Noul sistem de operare are si el o optiune de a fotografia in rafala, dar e “foarte limitata, de numai 10 cadre pe secunda”, conform creatorilor WizzyWig. Tocmai asta blocheaza aplicatia, care, de fapt nu filmeaza, ci fotografiaza rapid cate 24 de cadre pe secunda, apoi le lipeste intr-un video  4K.

Avantajul e ca aplicatia foloseste pozele captate la rezolutie maxima, de 8 MP si produce un video cu bitrate de 72 MB/secunda, de 18 ori mai mare decat limita impusa telefoanelor cu Android.Dezavantajul e ca un singur minut filmat ar ocupa mai mult decat toata memoria disponibila pe un iPhone 5S!