Urmatorul iPhone ar putea inregistra un salt major in ceea ce priveste calitatea fotografiilor, anunta cei de la Apple Insider. Asta pentru ca telefonul ar putea include zoom-ul optic de imagine pentru prima data!

In acest moment iPhone-ul, la fel ca aproape toate celelalte telefoane, foloseste un zoom digital. Ceea ce inseamna ca zoom-ul nu adauga detalii suplimentare la poza pe care o faci, ci pur si simplu mareste si scoate in evidenta ceea ce e capturat deja. De partea cealalta, zoom-ul optic foloseste lentile pentru marire si reuseste sa capteze mai multe detalii fara a sacrifica in vreun fel calitatea imaginii.

Camera de la iPhone 6 a fost deja laudata, insa zvonurile despre noua versiune a smartphone-ului va folosi sistemul dual-lens pentru marire - la fel cum o fac camerele compacte si SLR-urile profesionale.

John Gruber, recunoscut pentru informatiile oferite despre produsele Apple, spune ca urmatorul model "ar putea avea cel mai mare salt in ceea ce priveste calitatea camerei din istorie! Am auzit ca este vorba de un sistem cu 2 lentile care duce calitatea pozelor pana la nivelul aparatelor DSLR" spune acesta, citat de Business Insider.

Si nu este singurul zvon aparut despre noul iPhone. Acesta ar urma sa aiba "Force Touch" adica un touchscreen sensibil la presiunea atingerii. Un utilizator ar putea apasa usor pe o aplicatie pentru a o deschide, sau sa apese mai tare pentru a deschide mai multe optiuni, de exemplu.