Fac parte din galeria celor mai populare telefoane de pe piață, însă nu sunt celebre pentru durata de viață extraordinară a bateriei. Vorbim despre telefoanele de la Apple și unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii se plâng: bateria.

Chiar dacă vorbim despre modele mai noi, bateria unui iPhone nu este recunoscută drept extrem de durabilă, iar o parte din setările telefonului reprezintă o problemă.

Una dintre primele schimbări pe care ar trebui să le faci chiar și atunci când îți achiziționezi un telefon nou este oprești funcționarea aplicațiilor pe fundal. Intră în Settings > General > Background App Refresh și vezi acolo lista aplicațiilor care rulează în permanență.

De asemenea, luminozitatea ecranului este un alt factor major care influențează consumul bateriei telefonului tău. Nimeni nu îți sugerează să ții ecranul cât mai întunecat, dar ar fi indicat să intri în Settings > Display & Brightness și să cobori puțin luminozitatea.

Nu în ultimul rând, folosește opțiunea de Dark Mode cât mai des. Atunci când aplicațiile folosesc un modul întunecat, ecranul este mai puțin solicitat, la fel și bateria.