In ultimele saptamani, atentia a fost pe lansarile Samsung si HTC, companii care au prezentat noile flagship: Galaxy S6, respectiv One M9. Urmatorul telefon de top asteptat este succesorul celui care tocmai a fost desemnat la MWC cel mai bun smartphone din 2014, premiu impartit cu iPhone 6. Ne referim, desigur, la LG G4, urmasul popularului LG G3.

Seful diviziei de mobile de la LG, Cho Juno, a dezvaluit la MWC primele informatii despre telefon - se pare ca acest va avea "diferente radicale" fata de predecesorul sau, ceea ce pare sa sugereze o carcasa de metal. In plus, se pare ca G4 va avea procesorul produs de companie si nu pe cel al lui Qualcomm, LG dorind sa scada dependenta de aceasta companie.

Juno a mai dezvaluit ca LG mai asteapta pana va anunta G4: "Vom anunta mai intai LG UX 4.0 inainte sa anuntam LG G4. Cred ca este cel mai bine si problema este cum sa folosim sistemul noului UX in smartphone-ul G4" a declarat Juno.

Acesta si-a exprimat si parerea despre noul telefon al celor de la Samsung anuntat la MWC de la Barcelona, dezvaluind ca cei de la LG sunt impresionati de ce au vazut: "Samsung a facut o treaba foarte buna cu smartphone-ul Galaxy S6. Cred ca G4 al nostru va fi si el bun. Cu asteptari mai mari, LG a investit resurse uriase in LG G4" sustine Cho. In final, a mai spus ca spera ca LG sa fie al 3-lea producator de telefoane in ceea ce priveste vanzarile in 2015, ceea ce sugereaza o campanie de promovare mai agresiva din partea companiei japoneze.

Telefonul va fi lansat in luna aprilie.