Robert Hwang, CEO al Wistron, companie partenera Apple, a facut cateva declaratii controversate in cadrul unei conferinte care a avut loc in Taiwan.

Hwang a afirmat ca noua generatie de iPhone ca veni cu specificatii noi, printre care incarcarea wireless si carcase mai rezistente la apa, scrie Daily Mail.

Declaratiile au fost facute pentru a mentiona ca noile telefoane vor trebui testate si asamblate diferit decat cele de pana acum. Insa unii experti in domeniu considera ca aceste informatii confirma practic doua noi specificatii ale telefoanelor care vor fi lansate in septembrie: incarcarea wireless si carcase mai rezistente la apa.

Compania Wistron este implicata in productia telefoanelor iPhone Plus, prin urmare se va ocupa si de modelul iPhone 7s Plus.

Conform specialistilor in domeniu, incarcarea wireless despre care a vorbit Hwang, si care va fi disponibila probabil pentru toate modelele de iPhone care vor fi lansate in septembrie, va fi pe baza de contact. Asta inseamna ca telefonul va trebui amplasat pe un suport special de incarcare.

Pe viitor insa, sistemul de incarcare wireless al iPhone s-ar putea schimba radical. Un brevet obtinut recent de Apple prezinta un sistem de incarcare pe baza frecventelor electromagnetice, folosite de obicei pentru transmiterea de date.

Astfel, pe viitor, telefoanele, tabletele si alte dispozitive electronice s-ar putea incarca prin intermediul Wi-Fi sau prin semnalele din satelit.