Asta în timp ce acum cea mai rapidă viteză de încărcare wireless este de 20 de wați, iar unii producători importanți ca Samsung și Apple încă au telefoane care încarcă doar la 20-25 de wați pe fir.

Concret, cei de la Xiaomi spun că o baterie de 4000 mAh se va încărca 50% în doar 25 de minute cu noua tehnologie de încărcare wireless. La 100% bateria va ajunge după 69 de minute. Acestea sunt rezultate impresionante pentru încărcarea pe fir, dar fără precedent pentru încărcarea fără fir.

Acestă tehnologie va fi disponibilă pentru telefonul Xiaomi Mi 9 Pro 5G, pe care compania îl va lansa curând.

Producătorul chinez nu se oprește aici și reprezentanții companiei au spus că au început testele pentru o încărcare wireless la 40 de wați.

De asemenea, Xiaomi experimentează și cu încărcarea wireless inversă, la fel ca Huawei și Samsung, însă vitezele promise sunt mai mari. Huawei Mate 20 PRO și P30 Pro au această tehnologie și pot încărca alte dispozitive fără fir, dar doar la 2,5-3 wați. Samsung reușește să facă asta pe S10 și S10 Plus cu 3,5 wați.

Xiaomi face ca încărcarea wireless inversă să ajungă la 10 wați. Tot ce mai trebuie să facem este să așteptăm ca Xiaomi Mi 9 Pro 5G să ajungă pe piață.

Sursa foto: Android Authority