Mobile World Congress va fi organizat în 2020 în Barcelona și reprezintă o bună oportunitate pentru marii producători de smartphone-uri să își încordeze mușchii la început de an.

Primul producător care și-a anunțat prezența este Oppo, din China, care pentru prima oară vrea să lanseze un telefon nou în Europa, nu în Asia.

Contrar multor așteptări, Oppo este în prezent al cincilea cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, iar de un an și două luni se află și pe piața din Europa.

Oppo vrea să schimbe piața europeană, iar pentru asta a încheiat parteneriate de colaborare cu Roland Garros și Wimbledon, turnee pe care le sponsorizează.

Maggie Xue, președintele diviziei de business a Oppo din Europa de Vest, susține că ”în următorii 3-5 ani vrem să devenim un jucător cheie pe piața smartphone-urilor, scopul fiind să devenim cel mai iubit brand de către consumatori”.

În ultimul an, Oppo a atras atenția datorită camerelor sale foto și, mai ales, sistemului de pop-up al acestora, reușind ca prin acest mecanism să devină un produs cu totul distinct ca design și funcționalitate.