Se vorbeste de mult timp despre un telefon ce va avea 4GB de RAM. Cei de la Asus sunt primii care au facut acest pas. La Consumer Electronics Show (CES), ce are loc intre 6 si 9 ianuarie, cei de la Asus au prezentat 2 telefoane, fiecare venind cu ceva special.

Zenfone 2

Asus Zenfone 2 are un display de 5.5 inch, conectivitate dual-SIM/dual-active cu LTE si un procesor Intel Atom Z3580 2.3GHz, fiind primul telefon din lume cu 4GB de RAM! Ecranul de 5.5 inch IPS are o rezolutie de 1080p, avand o densitate a pixelilor de 403 ppi. Telefonul are un ecran cu Gorilla Glass 3.

Zenfone 2 are o camera principala de 13MP f/2.0 cu HDR si mod manual, precum si blit True Tone pentru poze cat mai reale. Camera secundara este de 5MP si are un unghi de imagine de 85 de grade si poate crea astfel si panorame selfie cu un unghi de 140 de grade.

Telefonul are o baterie de 3.000 mAh si un mod de incarcare rapida ceea ce inseamna ca in doar 39 de minute, bateria se incarca pana la 60%! In cel mai subtire punct al carcasei metalice atinge 3.9 mm grosime!

Zenfone 2 are si in premiera ZenUI, bazat pe Android 5.0 Lollilop. Telefonul va fi disponibil din al 2-lea trimestru in versiunile  Osmium Black, Sheer Gold, Glacier Gray, Glamor Red si Ceramic White. Pe langa specificatiile impresionante, telefonul este unul foarte ieftin, costand doar 199 de dolari fara taxe! Acesta este insa pretul pentru versiunea cu 2GB de RAM si 16GB spatiu de stocare, insa nici pentru versiunea de 4GB pretul nu va fi prea mare.

Zenfone Zoom

Si acest telefon va avea un ecran de 5.5 inch 1080p cu o camera de 13MP. Diferenta este ca telefonul va avea lentile ce permite un zoom optic 3x, ce are de asemenea stabilizator optic! Este si acesta foarte subtire, 11.95mm.

Zenfone Zoom vine cu True Tone LED flash si laser focus, similar cu sistemul folosit pe LG G3. Acest telefon va costa 399 de dolari fara taxe, urmand sa fie disponibil din al 2-lea trimestru al anului in versiunile Meteorite black si Glacier white.