Un nou brand din China a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscut si spera sa dea lovitura cu ultima inovatie in materie de smartphone - arma lor este o noua generatie de tehnologie 3D pentru display, numita holografic. Primul telefon holografic a fost lansat marti la Beijing de catre cei de la Takee Technology.

Aparatul numit Takee One poate folosi camera din fata pentru a vedea miscarea ochilor celui care tine telefonul, permitandu-i acestuia sa vada efecte 3D pentru a vedea diferente unghiuri. Cand o carcasa noua este atasata, patru camere extra pot detecta miscarile degetelor utilizatorului, permitand astfel controlul in aer!

Estar, compania-mama a celor de la Takee Technology, are 10 ani de experienta in cercetare in ceea ce priveste display-ul ecranelor, fiind insa la primul dispozitiv lansat. "Inovatia in industria telefoanelor poate ca nu este necesar pentru producatori. Suntem buni in a crea ecrane pentru telefoane si credem ca tehnologia holografica este gata. Poate ca suntem noi in fabricarea de telefoane dar produsele noastre se vor imbunatati. Ii invitam pe iubitorii de tehnologie sa incerce telefoanele noastre" a declarat Liu Meihong, CEO-ul companiei.

Conform cercetarilor celor de la IDC, 1.2 miliarde de smartphone-uri vor fi livrate in 2014 iar China ocupa o treime din aceasta piata. Huawei, Lenovo, Xiaomi si ZTE se afla toate in top 10.