Cei de la Asia Today, publicatie din Coreea, au prezentat un material in care spun despre posibile probleme existente la touchscreenul telefoanelor Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, observate in timp ce au folosit telefonul la Mobile World Congress de la Barcelona.

Reporterii au efectuat testul TSP Grid Mode, care pune o grila pe ecranul smartphone-ului si lasa un semn oriunde este atins pentru a vedea cat de bine functioneaza zonele touchscreenului. Folosind aceasta metoda, testul permite verificarea fiecarei sectiuni a ecranului tactil. Testul este disponibil pe majoritatea telefoanelor Samsung si pe tablete daca introduci codul *#7353# la tastatura.

Ei bine, testul a dezvaluit ca ecranele telefoanelor Galaxy S6 si S6 Edge nu au putut inregistra deloc atingerile din zonele apropiate de margine. Problema este mai usor de sesizat pe Galaxy S6. Ramane de vazut daca aceasta va exista si dupa lansarea comerciala a telefoanelor si daca va afecta performantele telefonului. Exista si posibilitatea ca Samsung sa fi facut acest lucru in mod special, pentru a preveni atingeri accidentale.

Oricum, raspunsul va veni odata cu comercializarea telefoanelor - fie Samsung va oferi cu un update de software, fie cu variante reviziune de S6/S6 Edge.