Mai multi utilizatori de Xiaomi MiNote Pro se plang de faptul ca telefonul se incalzeste foarte tare. Vestea ii afecteaza si pe cei de la Qualcomm, telefonul venind cu procesorul Snapdragon 810, iar ultimele luni au existat multe informatii ca acesta se incalzeste prea tare iar acesta este motivul pentru care cei de la Samsung au ales sa foloseasca propriul procesor, Exynos 7420, pentru Galaxy S6 si S6 edge.

Exista mai multe moduri in care se manifesta problema, conform utilizatorilor care au pus mana pe telefon chiar in prima zi de la lansare. Unii spun ca telefonul se opreste complet cu placa de baza arsa! Altii spun ca ecranul se arde si display-ul nu mai recunoaste input-ul. Mai exista si utilizatori care spun ca device-ul se incinge foarte tare cand e folosit in timp ce se afla la incarcat.

Totusi, trebuie luat in calcul ca este vorba momentan doar de reactiile utilizatorilor iar cei de la Xiaomi nu au oferit pana acum vreo reactie oficiala. Si chiar daca problema exista, cei de la Qualcomm nu sunt neaparat vinovati, vicepresedintele departamentului de marketing al companiei, Tim McDonough, spunand saptamana trecuta ca procesorul nu s-a incalzit prea mult pe niciun device comercial.

Cei de la Xiaomi spuneau la prezentarea telefonului ca au folosit 5 brevete termale create pentru a impiedica orice problema cu supra-incalzirea ce au existat de la primul test al telefonului cu procesorul. Este posibil ca Xiaomi sa lanseze un update.