Dupa cum a anuntat Apple in cadrul evenimentului de lansare al iPhone X, precomenzile ar urma sa inceapa pe 27 octombrie, iar vanzarile pe 3 noiembrie.

Din pacate insa, fanii ar putea avea de asteptat mult mai mult pana sa poata cumpara mult doritul smartphone. Expertii atraga atentia asupra mai multor probleme legate de acest telefon.

In primul rand, stocurile vor fi foarte limitate, spune analistul Ming-CHi Kuo, de la KGI. Astfel, la momentul lansarii pe piata, Apple va avea pe stoc numai 2 - 3 milioane de unitati iPhone X, scrie Daily Mail.

Stocurile insuficiente sunt din cauza unor probleme legate de fabricarea unor componente, in special camera foto 3D pentru recunoastere faciala.

La randul sau, analistul Jeff Pu, de la Yuanta Investment Consulting, crede ca anul acesta Apple nu va putea produce mai mult de 36 milioane unitati.

Totodata, Apple are si alte probleme legate de iPhone X. O compania japoneza de software, Emonster, a dat in judecata Apple pentru drepturile de autor privind animoji folositi la iPhone X.

Japonezii sustin ca reprezentantii Apple au furat de la ei numele de animoji, pe care il folosesc acum fara sa aiba dreptul.

Animoji sunt emoji animate, 3D, pe care utilizatorii ii pot trimite prietenilor si pe care ii pot controla prin miscari ale fetei. Aceasta optiune va fi disponibila numai pe noul iPhone X.

Directorul executiv Emonster, Enrique Bonansea, a lansat aplicatia Animoji in anul 2014 si a inregistrat numele produsului.

Aplicatia creata de Emonster se gaseste inclusiv in magazinul App Store, prin urmare Apple stia de existenta ei.

Astfel, incalcarea drepturilor de autor este un act premeditat, sustin cei de la Emonster. Ei spera sa obtina daune materiale si interzicerea folosirii numelui animoji de catre Apple.