ZDNet anunta ca cei de la Google au intampinat probleme cu Android 5.0, cunoscut sub numele de Lollipop, acesta fiind motivul pentru care sistemul de operare nu a fost inca lansat pe telefoanele Nexus. Au existat niste bug-uri serioase care afectau bateria!

Din fericire, cei de la Google au reusit sa rezolve problemele, astfel ca amanarea nu este atat se mare - in loc de 3 noiembrie, va fi disponibila incepand cu 12 noiembrie. Cei de la Google nu au emis vreun comunicat despre aceasta situatie, insa un inginer Google a recunoscut public ca existau probleme - bateria se epuiza rapid atunci cand era activat wi-fi-ul pe un device cu Lollipop.

"Android Engineering este constienta de problema care ii afecteaza pe userii care folosesc Android 5.0 ce provoaca o epuizare neasteptata a bateriei atunci cand wi-fi-ul este activat" a spus Trevor Johns, inginer Google pentru proiectul Adroid Open Source.

Nu este de mirare intarzierea aceasta avand in vedere ca unul dintre punctele de atractie ale noului sistem de operare este faptul ca noul battery saving feature ofera pana la 90 de minute in plus la baterie.