In cadrul unui eveniment care a avut loc marti la Madrid, chinezii de la Xiomii si-au anuntat intentia de a intra pe piata europeana, primele doua produse alese in acest sens fiind smartphone-urile Mi Mix 2 si Mi A1.

Mi Mix 2 este un flagship care un pret recomandat de 499 de euro.  Acesta se remarca printr-un ecran full HD de 6 inch de tip edge-to-edge, care acopera cea mai mare parte a zonei frontale.

Prezentat initial in luna septembrie, Mi Mix 2 are la baza un procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM, iar spatiul de stocare poate fi de 64 GB, 128 GB sau 256 GB. Partea foto este asigurata de o singura camera foto de 12 MP.

Mi A1, care ar trebui sa coste 229 de euro, este un smartphone cu ecran full HD de 5,5 inch care se remarca prin versiunea nemodificata de Android de care dispune si care face parte din programul Android One.

Android One este un proiect promovat de Google, la care adera producatorii ce isi doteaza telefoanele cu o versiune nemodificata de Android si care, cel putin teoretic, ar trebui sa primeasca update-uri mai rapid decat majoritatea smartphone-urilor cu Android.

Mi A1 dispune de o platforma Snapdragon 625, cu 4 GB RAM si 64 GB spatiu intern de stocare.

Pentru inceput, telefoanele Xiaomi vor fi disponibile in Europa de Vest, producatorul chinez neanuntând nimic despre restul tarilor europene.

Smartphone-urile producatorului chinez se gasesc si in stocurile magazinelor romanesti, insa sunt aduse din piata gri si, de regula, preturile acestora sunt semnificativ mai mari decat cele oficiale.

Sursa: News.ro