Potrivit unei surse anonime, citata de Business Insider, Apple vrea sa integreze tehnologia de realitate augmentata in aplicatia pentru camera foto de la iPhone. Mai multe echipe de specialisti lucreaza deja la acest proiect inca secret.

Prin tehnologia de realitate augmentata, imaginea reala a unei strazi poate fi completata de obiecte sau imagini inventate, de exemplu poate sa apara in acest cadru un personaj din desenele animate.

Chiar daca tehnologia poate fi folosita cu ochelari speciali, viitorul il reprezinta aplicatiile pentru mobil, cum a fost si cazul jocului Pokemon Go, care s-a bucurat de un mare succes. Acum, Apple vrea ca aceasta tehnologie sa fie integrata in noul soft al aplicatiei foto de la iPhone.

Apple a integrat deja tehnologia de recunoastere faciala in aplicatia de poze in cea mai recenta versiune de iOS si a cumparat si FaceShift. De asemenea, a achizitionat mai multe companii care se ocupa de tehnologiile de realitate virtuala, printre care Metaio si Flyby Media.

Apple lucreaza de asemenea la realizarea unor ochelari speciali, care sa afiseze informatie contextuala, dar acest proiect va deveni realitate abia in anul 2018 sau chiar mai tarziu, a precizat sursa citata. Noul gadget va suprapune imaginile reale vazute prin lentila cu grafica generata pe calculator. Ochelarii vor fi conectati la iPhone, pentru a putea afisa aceste informatii.