Ara, smartphone-ul modular la care lucreaza Google, ar putea fi gata anul viitor, iar pretul de pornire va fi de 50 de euro, anunta time.com. Mai multe modele vor fi disponibile in 2015, iar partea buna este ca vei putea face upgrade extrem de simplu atunci cand apare o camera foto mai buna, pentru ca vei inlocui doar aceasta componenta, nu intregul telefon.

In schimbul celor 50 de euro, posesorul va primi un telefon cu Wi-Fi, insa fara conexiune GSM. Modulele suplimentare vor costa.

Telefoanele Ara de la Google ar urma sa vina in 3 marimi, de la cele care incap lejer in buzunar, pana la cele de marimea unui phablet. De altfel, marimea este unul dintre putinele lucruri care nu poate fi customizat.

Tot telefonul se va construi in jurul unui endoschelet, pe care cei de la Google il vor furniza pentru a avea control asupra platformei.

Prototipul Project Ara are 9,7 mm grosime, iar cu o baterie mai groaza poate trece de 1 cm.

Telefonul va fi customizabil si la exterior, pentru ca Google lucreaza la o metoda prin care utilizatorii sa poata sa isi fabrice singuri carcasa, folosing o imprimanta 3D.

Mai multe informatii despre Project Ara vom afla la mijlocul lunii aprilie, cand cei de la Google vor avea o conferinta pe aceasta tema.