Project Tango este un telefon bazat pe Android, cu ecran de 5 inch si senzori avansati 3D. Cu ajutorul lor, noul gadget nu doar ca poate sa urmareasca miscarea lui in spatiu, dar e capabil si sa realizeze o harta 3D a unei incaperi, scanand-o.

"Project Tango se straduieste sa le ofere dispozitivelor mobile o intelegere umana a spatiului si a miscarii prin fuziunea senzorilor avansati si vedere computerizata, facand posibile noi si imbunatatite tipuri de experiete ale utilizatorului, inclusiv scanari 3D, navigatie in interiorul unei incinte si gaming imersiv", spune Johnny Lee de la Google.

Cei care vor sa faca aplicatii pentru acest nou gadget, au la dispozitie un kit

Noii senzori ii vor permite telefonului sa fie utilizat in scopuri tot mai creative si mai SF, crede compania Google. Tocmai pentru ca e vorba de un gadget cum nu s-au mai vazut, cei de la Google au pus la dispozitia developerilor un kit, cu ajutorul caruia acestia isi pot pune in practica ideile, cu cat mai ciudate, cu atat mai bune. 

Intr-o prima faza, in clubul select al programatorilor se vor afla doar 200 de persoane, care trebuie sa ii convinga pe cei de la Google cu ideile lor. Compania le va trimite gadgeturile pana pe 14 martie anul acesta.

Exista cateva domenii care ii intereseaza in mod special pe cei de la Google: navitatie si mapare, jocuri single si multiplayer care folosesc spatiu fizic si noi algoritmi pentru procesarea datelor senzorului.

Softistii trebuie sa scrie aplicatii in Java, C/C++ si cu ajutorul Unity Game Engines.