Creatorii aplicatiei, iesenii de la Think NON, spun ca aceasta li se adreseaza celor care "simt nevoia sa isi elibereze mintea si sufletul de ganduri si trairi intense" intr-un alt mod decat sa le posteze public in retelele sociale.

Cativa tineri din Iasi au creat VowIt, pusculita virtuala in care poti sa-ti pui gandurile la pastrare. Ele raman acolo, in siguranta, fara sa mai fie vazute de tine sau de altii, protejate de un cifru. Pot fi citite de utilizator doar daca ”sparge pusculita”.

Aplicatia este disponibila atat pentru telefoane cu Android, cat si pentru iPhone-uri. 

La fel ca in cazul pusculitelor obisnuite, in momentul in care alegi sa o spargi pe cea virtuala, nu mai poti introduce ganduri noi in ea, ci trebuie sa creezi alta. Scopul aplicatiei este de a-ti elibera mintea si sufletul de acele ganduri cu care nu mai vrei să te intalnesti, dar care nu vrei sa fie pierdute.   

"Ideea a venit din nevoia unei reactii la tendinta generala de a face public tot ceea ce este personal", spun creatorii acestei aplicatii, iesenii de la Think NON.

Vowlt iti permite si sa faci promisiuni catre tine insuti, fara sa stie nimeni, sub formă de ”Resolutions”. Doar contul tau, ”Vowlt-ul” personal, va sti si te va anunta prin notificari cand a venit momentul sa iti tii promisiunea.

Pentru a crea un cont Vowlt nu este nevoie de nici o informatie personala. Trebuie doar sa ii dai un nume si sa il asiguri cu un cifru. Completarea adresei de e-mail este facultativa.