"Avem planuri sa lansam 4G pana la sfarsitul anului, asa ca va sosi foarte curand si va fi mai rapid decat serviciile pe care le asiguram astazi", a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange.

Si ceilalti operatori vor oferi servicii 4G, mult mai bune decat cele de acum.

Tehnologia 4G nu este insa compatibila cu actualele telefoane mobile, asa ca doritorii vor trebui sa isi cumpere aparate noi. Nu va fi insa o cheltuiala de nesuportat. Totusi, tehnologia 4G difera de cea actuala doar prin viteza.

In conditiile in care internetul pe mobil este deja mai mult decat suficient, intrebarea logica este de ce ne intereseaza asa de mult 4G-ul? Raspunsul e ca toata lumea va vrea sa va ofere si internet, si televiziune, si telefonie.

Vodafone anunta serviciile 4G cu tehnologie LTE

Cei 3 sefi ai celor mai mari companii din Romania au dezvaluit la evenimentul organizat de Ziarul Financiar ce telefon foloseste fiecare. CEO-ul Orange Romania foloseste un iPhone 4S, seful Vodafone un iPhone 4, iar CEO al Cosmote Romania&Romtelecom detine un iPhone 4S si un Samsung Galaxy S3.

Tehnologia 4G nu ofera doar distractie, ea va putea ajuta si la salvarea vietilor. Cantitatea de date transmisa sa fie cantitatea care sa permita sa transmiti imaginile, sa transmiti radiografiile, computer-tomografiile care sunt facute, filmele sa le transmiti la calitate si rezolutie buna pe care sa poata sa le citeasca medicul pe partea cealalta.

Deocamdata operatorii se feresc sa spuna cat vor costa si abonamentele 4G, dar spun ca vor fi mai ieftine decat in alte tari.