Cand auzi ca pe piata a aparut un iPhone care sa foloseasca sistemul de operare Android, te gandesti la doua lucruri: fie un chinez s-au intrecut pe sine, fie Apple vine cu o miscare care l-ar face pe Steve Jobs sa se rasuceasca in mormant. Nu e nici una, nici alta.

Primul iPhone cu Android vine din Brazilia. Gradiente iphone Neo One a fost lansat oficial. E primul gadget al companiei braziliene cu cuvantul "iphone" in nume, insa povestea e veche. Slashgear scrie ca baietii detin drepturile exclusive pentru cuvantul "iphone" in Brazilia de ceva vreme, mai exact au intrat in posesia acestora la un an dupa ce Apple a adus in aceasta tara, oficial, iPhone-ul, lucru care s-a petrecut in 2007.

Toata aceasta poveste se poate termina in fata tribunalului, pentru ca cei de la Apple cel mai probabil vor riposta. 

Nu trebuie sa iti faci griji ca n-ai recunoaste un iphone brazilian de unul adevarat. Cand le tii in mana, diferentele sunt uriase.

iphone-ul din Brazilia are Android 2.3 Gingerbread, ecran de 3,7 inch cu o rezolutie de 320x480 pixeli, procesor single-core la 800MHz, spatiu de stocare de 2 GB, camera principala de 5 MP si secundara de 0,3 MP.

Aparatul costa ~285 de dolari americani si este dual-SIM.