Unul dintre marii producatori de smartphone-uri ai momentului, LG, va investi aproape 1 miliard de dolari in generatia a 6-a de ecrane OLED flexibile, o decizie care are implicatii puternice asupra intregii piete a telefoanelor mobile.

Telefoanele LG sunt apreciate la nivel mondial, insa complania furnizeaza display-uri si pentru alti mari producatori. 

Compania spune ca, in urma acestei investitii, va creste puternic numarul de ecrane care pot fi fabricate. LG va putea construi nu mai putin de 200 de ecran de 5,5 inch dintr-un singur substrat, adica de 4 ori mai mult decat folosind tehnologia actuala.

Mare parte din bani vor fi directionati spre fabrica din provincia Gyeongbuk, Coreea. Noua linie de productie ar urma sa se asambleze in prima jumatate a anului 2017, scrie AndroidAuthority.

Anuntul vine intr-un moment in care piata este tot mai interesata de ecran flexibile. LG G4, G Flex 2 si Samsung Galaxy S6 edge folosesc aceasta tehnologie.

Cei de la LG au patente pentru design de telefoane flexibile si pliabile, pe care noua investitie le-ar putea transforma, in sfarsit, in realitate.

In prezent, primul loc pe piata smartphone-urilor dupa livrarile la nivel global este ocupat de Samsung, iar pe locul al doilea se afla Apple. Urmeaza un trio chinezesc: Huawei, Xiaomi si Lenovo.