Ultimele 2 telefoane flagship lansate de catre cei de la Samsung au generat un interes enorm inca de la lansarea de pe 1 martie. Numarul de precomenzi este urias iar cei de la Samsung se asteapta la inregistrarea unor recorduri pentru companie, scriu cei de la GSM Arena.

La un eveniment media de joi, J.K. Shin, seful departamentului de telefonie de la Samsung, a confirmat acest lucru si chiar si-a exprimat ingrijorarea ca Samsung nu va putea face fata cererii, mai ales in ceea ce priveste S6 Edge. Desi toate predictiile spun ca modelul clasic, S6, se va vinde in numar mai mare, mai ales pe piata din Coreea de Sud, cererea pentru S6 Edge si faptul ca acesta este mai greu de produs pot duce la aceasta situatie.

Analistul de la HMC Investment, Greg Roh, spune: "Unii operatori schimba cererile initiale pentru a primi mai multe modele de S6 Edge pentru ca se pare ca acest model va depasi oferta pe parcursul anului. Acest lucru inseamna ca media pretului va scadea la o rata mai mica, ceea ce va avea un efect pozitiv pentru Samsung in ceea ce priveste veniturile".

Toate datele arata ca Samsung Galaxy S3, campionul absolut de pana acum in materie de vanzari, va fi in sfarsit detronat. De la lansarea din 2012 se estimeaza ca acesta a fost vandut in 80 de milioane de unitati. Cei de la Samsung nu au dorit sa dezvaluie asteptarile pentru vanzarile Galaxy S6, insa analistii cred ca numarul va depasi 50 de milioane de unitati doar anul acesta.

Iar veniturile celor de la Samsung vor fi cu atat mai mari cu cat cele 2 telefoane se bazeaza pe propriul procesor, Exynos 7420. J.K. Shin a dezvaluit insa ca acest lucru nu inseamna ca viitoarele telefoane nu ar putea sa aiba procesor creat de cei de la Qualcomm, parteneriatul dintre cele 2 companii fiind in continuare foarte puternic.

Cei de la Samsung Tomorrow au publicat si un clip prin care arata cum e asamblat manual Galaxy S6 Edge.