Noul Samsung Galaxy Fold este primul smartphone pliabil al producătorului coreean. Tehnologia, bazată pe ecranul flexibil Infinity Flex, fusese prezentată încă de anul trecut, dar abia acum a fost introdusă pe un telefon.

Când este pliat, telefonul are un ecran de numai 4,6 inci, iar când este deschis arată ca o tabletă, având un ecran de 7,3 inci.

Telefonul are o balama care face posibilă plierea, iar aceasta poate fi personalizată cu orice culoare dorește utilizatorului.

Gadgetul are App Continuity, astfel încât interfața se adaptează automat atunci când închizi sau deschizi ecranul. Ecranul mare al telefonului permite multitasking, astfel încât pot fi folosite simultan 3 aplicații atunci când dispozitivul este folosit ca tabletă.

Procesorul este foarte performant, un Snapdragon 855 construit pe tehnologia de 7nm. Galaxy Fold are 12GB de RAM și 512GB spațiu de stocare. Telefonul are o baterie de 4.380 mAh, formată din două celule.

Există 6 camere foto, dar, având în vedere că vorbim de un model pliabil, ele sunt dispuse mai neobișnuit: 3 senzori pe spate, unul pe față și două în interior - pentru momentul în care dispozitivul este folosit ca tabletă.

Noul smartphone va fi disponibil în Europa după data de 3 mai și din 26 aprilie în SUA. Va fi lansat în două versiuni: cu tehnologie 5G sau LTE.

Evident, prețul pentru acest model este unul foarte mare: 1.980 dolari în SUA și 2.000 euro în Europa.

Foto: GSM Arena


Urmărește știrile zilei, pe ProTV Plus: