Producătorul coreean a prezentat un nou senzor foto pentru telefoanele mobile - Samsung ISOCELL Bright GW1, care are o rezoluție de 64MP.

În plus, acest senzor are o dimensiune a pixelului de numai 0.8μm. Cu cât dimensiunea unui pixel este mai mică, cu atât senzorul foto poate avea dimensiuni mai reduse sau poate cuprinde mai mulți pixeli, astfel încât rezoluția să fie cât mai mare.

Astfel, senzorul de 64MP va putea face poze foarte detaliate pe lumină bună, iar pe lumină slabă va putea face fotografii la o rezoluție de 16MP.

Senzorul GW1 va filma la rezoluție FHD cu 480 cadre pe secundă și va avea tehnologie pentru detectarea feței. De asemenea, senzorul va putea oferi un zoom optic de 3x.

Noul senzor ar putea fi introdus pe Galaxy Note 10, următorul phablet care va fi lansat în luna august, scrie Phone Arena. Totodată Samsung a prezentat și un alt senzor de 48MP, numit ISOCELL Bright GM2.

Oricare dintre acești senzori s-ar putea regăsi pe Galaxy Note 10, mai ales că telefonul va fi lansat probabil în 4 versiuni diferite: două modele cu conexiune LTE și două cu tehnologie 5G.

Modelele vor avea dimensiuni diferite și e foarte posibil să existe și alte diferențe, inclusiv la nivelul camerelor foto.