Samsung a prezentat oficial primul său telefon cu cameră foto triplă. Acesta nu este un vârf de gamă, ci un model mid-range, care va costa mult mai puțin.

Noul Galaxy A7 a fost anunțat printr-un comunicat de presă trimis de Samsung. Astfel, se confirmă și zvonurile care menționau acest gadget ca fiind primul telefon Samsung cu acest tip de cameră foto, introdus prima dată de Huawei, pe modelul P20 Pro.

Galaxy A7 are pe spate cameră foto triplă, de 24MP+8MP(ultra wide angle)+5MP. Lentila principală, cea de 24MP, are o tehnologie similară cu sistemul folosit pe Huawei P20 Pro, care combină informația de la patru pixeli într-unul singur, pentru o calitate mai bună a imaginii. La Galaxy A7, această tehnologie este gândită pentru a realiza poze foarte bune în lumină slabă.

Senzorul ultra wide angle, de 8MP, asigură vizualizarea la un unghi de 120 de grade, mult mai mare ca la LG G7, unde unghiul este de numai 107 grade.

Camera frontală are tot 24MP și funcții deosebite, precum Selfie Focus și Modul Pro Lighting, pentru poze similare cu fotografiile realizate într-un studio foto.

Carcasa telefonului este din sticlă, iar modelul este disponibil în culorile albastru, negru, auriu și roz.

Amplasarea senzorului de amprentă, un detaliu foarte criticat la telefoanele Samsung, a fost mutatp de pe spate pe marginile laterale, astfel încât pe spate a rămas doar modulul foto, cu cele trei lentile amplasare vertical.

Ecranul este AMOLED, de 6 inci, cu rezoluție 1080x2220 și aspect de imagine 18,5:9.

Procesorul este octa-core, de 2.2GHz, Snapdragon sau Eynos, în funcție de regiunea unde va fi vândut telefonul.

Sistemul de operare este Android 8.0 Oreo.

Există mai multe versiuni ale modelului, cu diferite configurații de memorie: 4GB cu 64GB, 4GB cu 128GB și 6GB cu 128GB spațiu de stocare, scrie Phone Arena. Bateria are 3,300 mAh.

Noul smartphone va fi disponibil din această toamnă, iar prețul pornește de la 350 euro.