Samsung pare să-și fi luat revanșa în competiția cu Huawei. Dacă producătoul chinez a lansat primul telefon cu cameră triplă, rivalul său coreean a prezentat acum primul smartphone cu cameră cvadruplă.

Nu este însă un vârf de gamă, ci un mid-range superior, care ar putea fi încadrat undeva la granița dintre un telefon premium și unul mai accesibil.

Carcasa este din aluminiu, iar ecranul plat, nu curbat ca la vârful de gamă Galaxy S9. Ecranul este AMOLED, de 6,3 inci, cu o rezoluție de 1080 x 2220 pixeli și aspect de imagine 18,5:9.

Pe spate găsim senzorul de amprentă și modulul cu cele patru lentile foto, dispuse vertical.

Telefonul are mufă jack pentru căști și port USB-C. Va fi disponibil în culorile negru, albastru și roz, dar și în variante degrade.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 669 de 2,2 GHz. Există două versiuni ale telefonului: cu memorie de 6GB de RAM și cu 8GB de RAM, iar spațiul de stocare este de 128GB, putând fi extins la 512GB cu un card microSD.

Bateria este la fel de bună ca la Galaxy Note 9: de 3.800 mAh.

Desigur, inovația adusă de acest model este cea care merită mai multă atenție. Pe spate există un modul cu patru lentile foto. Acestea sunt:

  • camera principală: de 24MP, ideală pentru a surprinde detaliile din cadru, cu o deschidere f/1.7,
  • camera telefoto: de 10MP, cu o deschidere f/2.4 și zoom optic 2x, foarte bună și pentru pozele portret,
  • camera ultra-wide: de 8MP, cu un câmp de imagine de 120 grade,
  • camera de profunzime: de 5MP, cu o deschidere f/2.2. Aceasă lentilă va fi practic un „asistent”, având ca scop calcularea profunzimii imaginii, în timp ce pozele vor fi realizate de celelalte camere, scriu cei de la Phone Arena. În acest fel, utilizatorul poate alege profunzimea și focalizarea pozei în timpul post-procesării.

Camera principală poate face poze bune și pe întuneric, având un mod „low-light”. În acest caz însă, rezoluție va fi de numai 6MP.

Telefonul are de asemena algoritmi de Inteligență Artificială, la fel ca Galaxy S9, care avertizează utilizatorul în cazul unei poze neclare.

Sistemul de operare este Android 8.0 Oreo, deși a fost lansat deja o versiune mai nouă, Android 9.0 Pie.

Totusi, trebuie să recunoaștem că sunt specificații bune pentru un telefon mid-range care vine cu o inovație în premieră mondială.

Galaxy A9 costă de la 599 euro.