Samsung a obținut două noi brevete pentru realizarea unui smartphone cu senzor de amprentă integrat în ecran. Nu este vorba de noul Galaxy S10, care va fi primul telefon Samsung cu un senzor optic de acest fel, ci de un model ulterior.

Există două variante pe care Samsung le-ar putea folosi. Primul presupune un design cu margini mai groase, similar cu vechile modele Samsung, dar al doilea este complet diferit.

Putem vedea un telefon fără margini, cu un mic decupaj la ecran, similar cu designul de la Essential Phone sau Huawei Mate 20.

Senzorul integrat în ecran va fi mult mai performant, pentru că va verifica de trei ori amprenta. De asemenea, senzorul va avea un procesor separat, care ve permite creșterea luminozității ecranului în momentul în care va detecta amprenta.

Prin urmare, noul tip de senzor va fi mai rapid, mai ușor de folosit și mai sigur decât actualele versiuni. În plus, va putea fi folosit și la telefoane sau tablete pliabile.

Totuși, experții cred că Samsung nu va adopta „bretonul”, un artificiu de design asupru criticat până acum de companie.

Prin urmare, producătorul coreean va găsi probabil o altă soluție pentru a introduce senzorul integrat în ecran, fără să fie nevoie de acest decupaj, scriu cei de la Phone Arena.