După o perioadă de relativă lipsă de inovație în zona de mid-range, Samsung vine cu o gură de aer proaspăt și pregătește extinderea gamei de mijloc, dar și adăugarea unui design de top și a tehnologiilor de ultimă generație pe smartphone-uri la un preț accesibil.

Galaxy A80 este cel mai avansat device realizat de Samsung care iese din categoria flagship-urilor, dar vine cu trăsături specifice telefoanelor de top, precum un ecran „infinit” sau o cameră rotativă.

Totuși, Galaxy A90 ar putea fi dintr-un univers complet diferit. Cel puțin asta susțin cei de la Galaxy Club, citați de Phone Arena, pe baza unor informații despre testele care se realizează în această perioadă în Coreea.

Așadar, se pare că Samsung lucrează la certificarea unui model care, în acest moment, poartă denumirea de SM-A908N și care va avea conexiune 5G, cel puțin pîn Coreea.

Nu se știe încă dacă un astfel de smartphone va fi disponibil și în alte regiuni, dar e aproape sigur că se află deja aproape de etapa de producție și că, astfel, Samsung este foarte aproape de lansarea primului mid-range 5G.

În acest moment, există un singur telefon Samsung compatibil cu rețelele 5G – Galaxy S10 5G, care este destul de scump.

Noul Galaxy A90 ar putea fi, însă, mult mai accesibil, cu un preț aproape de 650 de euro și cu aceeași tehnologie superioară.

Chiar și la această sumă, însă, competiția s-ar putea să fie destul de dură, mai ales că Samsung nu este, cel mai probabil, singura companie care lucrează la o astfel de idee.

Steve Hemmerstoffer, cunoscut pe Twitter sub numele de @OnLeaks, a postat câteva informații care vin în sprijinul detaliilor furnizate, dar susține că SM-A90X nu se va alătura „familiei” Galaxy A.

În schimb, se pare că Samsung pregătește o serie nouă de smartphone, Galaxy R, cel mai probabil mid-range, inclusiv două modele cu ecrane „uriașe” și sisteme foto triple. Potrivit informațiilor, cel puțin unul dintre ele va avea conectivitate 5G.

Din păcate, în acest moment Galaxy A90 este învăluit în mister din punctul de vedere al specificațiilor. Tot ce știm până acum este că o cameră principală de 32 de megapixeli va fi, cel mai probabil, alăturată unui senzor foto de 8 megapixeli.

De asemenea, telefonul ar putea avea un procesor mai rapid decât predecesorii săi, cu toate că Snapdragon 730 este deja un pas uriaș pentru standardele mid-range.

Până la urmă, ideea unor funcționalități îmbunătățite pentru telefoanele din gama de mijloc ar putea fi exact motorul de care are nevoie tehnologia 5G pentru a începe o revoluție.

Foto: Phone Arena