Recent, Samsung a confirmat vestea și a prezentat senzorul ISOCELL Bright HMX de 108MP, la aproximativ trei luni după anunțarea unuia de 64MP. Samsung a precizat că această nouă componentă este rezultatul unei colaborări strânse cu Xiamoi și a arătat că producția senzorului de 108MP (cu o rezoluție de 12032 x 9024) va începe spre finalul acestei luni. 

Vezi și Samsung a prezentat seria Galaxy Note 10. Cât costă noile modele în România

Pentru ca vorbim despre primul senzor de imagine cu o asemenea capacitate realizat pentru telefoanele mobile, trebuie spus că acesta are o dimensiune de până la 1.33 inci și realizează fotografii excepționale în condiții de iluminare scăzută. Când vine vorba despre aceste componente, dimensiunea lor contează foarte mult: cu cât senzorul este mai mare, cu atât poate lăsa să treacă mai multă lumină, arată jurnaliștii de la Phone Arena. 

Senzorul ISOCELL Bright HMX de 108MP folosește o tehnologie numită Smart-ISO care contribuie la îmbunătățirea saturației pixelilor și la obținerea unor fotografii în colori vii. În întuneric, indicele ISO este crescut automat pentru a reduce zgomotul din imagine și pentru a obține poze foarte clare. 

Primul telefon cu o cameră de 48MP a fost Xiaomi Redmi Note 7, iar prima companie care va folosi senzorul de 64MP dezvoltat de Smasung va fi, cel mai probabil, Realme. În acest context, se pare că „războiul megapixelilor” a început din nou. În 2013, Nokia Lumia 1020 a fost echipat cu o camera de 41MP, iar acesta a fost ani întregi etalonul, până când Sony a anunțat senzorul propriu de 48MP. 

Telefonul Samsung care ar putea încorpora un senzor de 64 sau 108MP s-ar putea să nu fie, totuși, un flagship. De exemplu, seria Galaxy Note 10 are camere principale de 12MP, în vreme ce Galaxy A80 este echipat cu o camera de 48MP.