Samsung a avut o creştere de 56% a livrarilor de smartphone-uri in primul trimestru al acestui an, de 9 ori mai mare comparativ cu avansul de 6,6% al vanzarilor de iPhone-uri ale lui Apple, arata un studiu al firmei Strategy Analytics.

Samsung a controlat in primul trimestru 33,1% din piata smartphone globala, iar Apple doar 17,9%. Livrarile Samsung s-au situat la 69,4 milioane de unitati in primele trei luni, iar cele ale Apple la 37,4 milioane de unitati. Pe trei s-a situat LG, cu o cota de piata de 4,9%, anunta Bloomberg, citat de Mediafax

Cresterea de numai 6,6% pentru iPhone este cea mai lenta de la lansarea produsului.

Piata mondiala smartphone a crescut cu 36%, la 209,5 milioane de unitati, si a depasit-o pentru prima data pe cea a telefoanelor mobile clasice, folosite doar pentru servicii de voce si text, potrivit Strategy Analytics. Evolutia a fost sustinuta de adoptarea serviciilor telecom de generatia a treia in China si de generatia a patra in Statele Unite.

Livrarile totale de telefoane mobile au avansat cu 4%, la 418,6 milione de unitati in primul trimestru, potrivit firmei de cercetare IDC.