Concurența în acest domeniu crește pe zi ce trece, iar coreenii vor să fie siguri că rămân în fruntea premierelor. Gigantul lucrează la un senzor de 150 de megapixeli care se pare că va fi unul masiv, de un inch, comparativ cu aparatele foto Sony RX100 și vizibil mai mare decât cel de 1/1.33 inci - ISOCELL Bright HMX, primul senzor de 108 megapixeli de pe piață. În plus, dimensiunea lui va ajunge, în sfârșit, din urmă senzorul implementat pe Nokia 808 PureView.

Noua cameră de 150 de megapixeli va utiliza tehnologia de combinare a pixelilor (9 în 1), oferind imagini de 16 megapixeli, de la cele de 12 megapixeli realizate de Galaxy S20 Ultra.

Primul producător care va încorpora senzorul-gigant pe unul dintre smartphone-urile sale pare să fie Xiaomi, iar telefonul ar urma să se lanseze la finalul anului. Oppo și vivo vor urma și ele modelul, la început de 2021. Bineînțeles că și Samsung va implementa noua cameră extrem de performantă pe viitoarele flagship-uri, începând cu noul Galaxy S Phone.