Samsung Galaxy A51 este alimentat de un Exynos 9611 SoC, cu 8GB RAM, și rulează Android 10 One UI 2.0, având și 128GB spațiu de stocare. Acesta vine și cu un slot de card microSD, pentru posibilitate de extindere până la 512GB.

Galaxy A51 este construit în jurul unui ecran Infinity-O Super AMOLED FullHD+ de 6,5 inci, cu un cititor de amprentă poziționat în partea de jos și o perforație central pentru camera de selfie de 32MP.

Smartphone-ul are un spate acoperit de sticlă, cu un deisgn diamond-cut care găzduiește un modul foto în formă de L, compus dintr-un senzor principal de 48MP, unul ultrawide de 12MP, unul de adâncime de 5MP și unul macro, tot de 5MP. Camerele vin cu funcționalități precum Smart Switch, Live Focus sau Super Steady Video.

Galaxy A51 vine și cu o baterie de 4.000 mAh, încărcare rapidă la 15 wați și este disponibil în patru opțiuni de culoare - Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Blue și Prism Crush Pink.

Modelul A51 are un preț care începe de la 310 euro și poate fi precomandat în Vietnam, începând cu 16 decembrie. Vânzările oficiale vor începe pe 27 decembrie.

Mai departe, Samsung Galaxy A71 este și el unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale companiei și, desi are un look similar cu A51, există și câteva diferențe importante între cele două modele.

Pentru început, A71 are un procesor Snapdragon 730 SoC și, desi are și el un modul foto cu patru senzori, cel principal de 48MP este înlocuit de unul de 64MP, arată GSM Arena. 

De asemenea, modelul A71 are un ecran mai mare, de 6,7 inci, cu o perforație ceva mai acentuată și vine cu o baterie de 4.500 mAh și fast charging la 25 de wați, lucru care îl face cu 7 grame mai greu decât A51. Este disponibil pe în aceleași patru variante de culoare, dar nu cunoaștem încă detalii suplimentare referitoare la preț și posibilitatea de a fi comandat ori precomandat. 

Sursa foto: GSM Arena