Update 25 iulie

Directorul Samsung Electronics, D.J. Koh, a recunoscut recent că telefonul nu era pregătit pentru lansare și a fost o gafă din partea companiei să se grăbească.

Acum însă, experții au remediat problemelele sesizate în timpul testelor, legate de ecranul care se putea desprinde foarte ușor și de balamaua sub care se acumula praf.

În urma acestor modificări, telefonul este acum gata de lansare, iar evenimentul va avea loc în luna septembrie. Deocamdată nu a fost anunțată ziua, dar vom afla detalii pe măsură ce se apropie momentul.

Luna septembrie nu a fost aleasă întâmplător, pentru că tot atunci va fi lansat pe piață și Huawei Mate X, marele rival al Galaxy Fold. Și lansarea acestuia a fost amânată, fiind programată inițial pentru iunie.

Galaxy Fold va costa de la 1.980 dolari pentru versiunea 4G și peste 2.100 de dolari pentru modelul cu conexiune 5G. Huawei Mate X, care va avea de asemenea conexiune 5G, va costa aproximativ 2.600 de dolari.


Potrivit informațiilor apărute recent, modelul revizuit al telefonului pliabil a trecut toate testele interne și pe cele de utilizare recurentă, iar compania lucrează acum la campania de marketing pentru produs.

Totuși, încă nu știm exact când va fi disponibil Galaxy Fold. Este prea târziu pentru o lansare care să aibă loc în iulie, dar dacă Samsung vrea să „ia fața” Huawei, atunci ar fi bine să se grăbească, întrucât chinezii vor lansa curând Mate X în China, iar din septembrie telefonul pliabil cu tehnologie 5G va fi disponibil la nivel global, scriu jurnaliștii de la GSM Arena.

Următorul mare eveniment Samsung peste programat pentru 7 august (Galaxy Note 10 Unpacked), iar atunci publicul s-ar putea bucura de cel puțin un teaser cu Galaxy Fold.

Potrivit Bloomberg, Samsung a făcut unele modificări la Galaxy Fold, pentru a rezolva probleme sesizate de cei care l-au testat în primă fază.

Mai exact, experții au adus îmbunătățiri la nivelul ecranului, care nu se mai poate desprinde așa ușor, dar și la nivelul balamalei, unde exista o vulnerabilitate și putea intra destul de ușor praf.

Noul design al Galaxy Fold este prevăzut cu un display care este bine fixat sub margini, astfel încât nu mai pare să fie un simplu ecran de protecție și nu poate fi îndepărtat. De asemenea, balamaua are acum noi elemente de protecție.