Desi gurile rele (printre care nu ne numaram) se asteptau ca undeva pe 30 aprilie la ora 23:45 Samsung sa dea publicitatii un comunicat de presa prin care sa fim anuntati ca mult-asteptatul update o sa intarzie din motive obiective, ne face o mare placere sa va anuntam ca incepand cu noaptea de 15 spre 16 aprilie, serverele Kies (aplicatia de update si instalare de software de la Samsung) au inceput sa distribuie Android 2.3 – Gingerbread pentru Galaxy S.
In prima faza, vor avea prioritate aparatele din tarile nordice, Olanda si Germania, dar este putin probabil ca firma din Coreea sa vaduveasca restul Europei si lumii de ultima versiune a sistemului de operare de la Google. Cel mai probabil, decizia a fost luata pentru a evita o suprasolicitare a serverelor, in conditiile in care Samsung Galaxy S este cel mai vandut (pana in acest moment) telefon cu sistemul de operare Android.
Pentru cei care pur si simplu nu doresc sa mai astepte, ar exista, conform celor de la xda-developers.com optiunea de a descarca si a instala manual sistemul de operare.
Primele reactii ale celor care au instalat update-ul pe telefonul dotat cu un procesor Hummingbird de 1 GHz, un ecran tactil Super-AMOLED de 4 inci sunt pozitive, fiind laudata viteza si usurinta in instalare, in timp ce o alta comunitate, la fel de numeroasa asteapta cu interes publicarea surselor pentru a putea sa rooteze noua versiunea de software.
Daca Samsung nu se dezminte, entuziastii ar putea avea acces la surse in aproximativ o saptamana, ceea ce inseamna o activitate placuta pentru vacanta de Paste – jailbreak pentru Samsung Galaxy S sau turta dulce facuta in bucataria de acasa.