Deşi Samsung Galaxy Note 9 nu a aparut încă pe piaţă, informațiile despre următoarele modelele Galaxy S10, care vor apărea anul viitor, includ deja un detaliu care îi va bucura mult pe fanii brandului.

Galaxy S10 va reprezenta aniversarea a 10 ani de la apariția primului smartphone Samsung, iar experții se așteaptă la mai multe îmbunătăţiri şi schimbări de design.

Cea mai mare inovaţie va fi, însă, senzorul de amprentă ultrasonic integrat în ecran, care se va baza pe ultrasunete pentru a citi amprentele.

Compania şi-a dorit să implementeze noua tehnologie de mult timp, iar acum se pare că va avea ocazia.

Unii rivali ai companiei Samsung au prezentat tehnologia cu senzori integraţi în ecran înainte, în dispozitive precum Vivo NEX, Xiaomi Mi 8 Explorer Edition şi Porsche Design Huawei Mate RS, dar în aceste cazuri senzorii erau optici.

Galaxy S10 va folosi senzorii ultrasonici, mult mai rapizi şi mai eficienţi.

Senzorii biometrici ultra-avansaţi vor fi furnizaţi, cel mai probabil, de compania taiwaneză General Interface Solution (GIS) sau de cea chinezească O-film Tech.

Două din cele trei modele care vor apărea anul viitor vor introduce noua tehnologie în ecranele AMOLED de 6,1, respectiv 6,4 inci. Cel mai mic dispozitiv, care va avea ecranul de 5,8 inci, va avea scannerul de amprente pe spatele telefonului, la fel ca modelele anterioare.

Modelul cu ecran mai mic, care va avea şi un preţ scăzut faţă de celelalte două modele, ar putea avea vânzări limitate. Modelele cu senzor integrat în ecran sunt aşteptate să vândă peste 36 de milioane de unităţi.

Foto: The Verge