Surpriza este că s-ar putea să primim un upgrade masiv. Informațiile furnizate de utilizatorul @UniverseIce pe Twitter și citate de Tech Radar arată că Samsung Galaxy Note 10 va fi ultimul telefon care va avea actualul senzor foto pe care îl folosesc cele mai multe dintre flagship-urile sud-coreenilor. Așadar, Galaxy S11 va avea, cel mai probabil, ceva special, diferit.

 

 

De la Galaxy S7 încoace, toate smartphone-urile încadrate în categoria vârfurilor de gamă au folosit același senzor de 12 megapixeli.

Asta nu înseamnă cu nu s-a îmbunătățit deloc calitatea fotografiilor, pentru că au fost adăugate elemente noi de-a lungul timpului, iar softurile de post procesare au evoluat mult.

Oricum ar fi, dacă Samsung decide implementarea unui nou tip de senzor, el va face o diferență enormă și am putea vedea aceste telefoane intrând din nou pe primele locuri în topurile smartphone-urilor cu cea mai bună camera.

Ce este noul senzor?

Chiar dacă nu există o confirmare oficială legată de componentele lui Galaxy S11, indiciul cel mai important este că Samsung a dezvoltat deja un senzor de 64 de megapixeli pentru încorporarea pe telefoanele mobile.

Este un pas uriaș în ceea ce privește rezoluția, mai ales că în acest moment vedem device-uri cu unele camere de până la 48 de megapixeli, așa că la 64MP fotografiile ar avea, de departe, cea mai bună rezoluție de pe piață.

Iar din moment ce senzorul a fost realizat de Samsung, nu există niciun motiv pentru care n-ar fi chiar ei primii care să-l și implementeze.

Totuși, sunt și alte telefoane care au intrat în această cursă. Realme, de exemplu, a distribuit deja oficial imagini realizate cu o cameră de smartphone de 64 de megapixeli, iar înainte de asta Xiaomi a sugerat că ar putea face această schimbare.

Încă nu este sigur care producător va reuși să scoată primul pe piață acest senzor, dar probabil vom afla în februarie 2020, atunci când Samsung este așteptat să-și prezinte noile flagship-uri.