Samsung Galaxy S5 s-ar putea lansa pe data de 24 februarie, potrivit unui anunt postat de pe contul de Twitter @SamsungMobile. Marele eveniment ar urma sa se petreaca la Barcelona, in timpul celebrului targ de tehnologie Mobile World Congress.

Compania din Coreea de Sud isi doreste sa pastreze o unda de mister, insa daca ne uitam la imagine, sunt putine sanse ca telefonul in cauza sa nu fie Samsung Galaxy S5.

Cele mai frumoase imagini-concept cu Samsung Galaxy S5

Pe invitatie nu se vorbeste clar despre acest telefon, insa numarul 5 apare de doua ori, semn ca ar fi vorba despre Samsung Galaxy S5. Anul trecut, Samsung Galaxy S4 a aparut tot in cadrul unui eveniment "Unpacked". Imaginea are o grafica simpla si curata, astfel ca e posibil ca smartphone-ul nou sa se inscrie in aceeasi linie.

Faptul ca apare in aceeasi perioada cu targul, ii ofera lui Samsung Galaxy S5 expunere mediatica. Anul trecut, in timpul Mobile World Congress de la Barcelona, cei de la Samsung au fost destul de tacuti, iar evenimentul de lansare a lui Galaxy S4 a avut loc la New York, cu mare fast, in luna martie. 

Specificatiile despre care se vorbeste la bursa zvonurilor in cazul lui Samsung Galaxy S5 includ un ecran la rezolutia 2K, o camera principala de 16MP cu f/2.2 si o interfata TouchWiz imbunatatita, pusa peste Android 4.4 KitKat. Am avut chiar si o imagine aparuta pe net despre care se spune ca ar fi prima fotografie realizata cu camera lui Samsung Galaxy S5.

Se mai spune ca Samsung Galaxy S5 nu va avea senzor de iris, insa va avea senzor de amprenta, asa cum are rivalul iPhone 5S.

La acelasi eveniment, e foarte posibil ca cei de la Samsung sa lanseze si un ceas inteligent Galaxy Gear.