Samsung Galaxy S5 s-a lansat in sfarsit la Mobile World Congress de la Barcelona. Telefonul de top al celor de la Samsung are un design foarte asemanator cu cel al modelului precedent, Galaxy S4. Ecranul este insa usor mai mare, avand o diagonala de 5,1 inch.

Specificatiile si functiile noului Samsung Galaxy S5 sunt descrise aici, sau puteti urmari lansarea lui Samsung Galaxy S5 VIDEO si LIVE TEXT.

Specificatiile spun ca noul smartphone este rezistent la apa si la praf si vine cu o multime de dotari si aplicatii fitness, intre care senzorul de ritm cardiac.

Samsung Galaxy S5 trebuie insa sa demonstreze ca e mai bun decat concurenta, iar asta o face prin specificatii. Il vedeti aici comparat cu iPhone 5S si cu LG G Pro 2, insa tabelul nu are cum sa cuprinda elemente precum calitatea fotografiilor facute de cele trei telefoane.

Pe partea de foto, de exemplu, Samsung Galaxy S5 ne promite marea si sarea si ar putea chiar sa ni le ofere. Este un telefon care a imprumutat din tehnologia DSLR-urilor, astfel ca vine cu o focalizare extrem de rapida.

Chiar daca are si el un senzor de amprenta, precum iPhone 5S, acesta functioneaza mai mult pe principiul celor de la laptopuri si pare la o prima vedere un pic sub concurenta. Vine insa cu un senzor pentru detectarea ritmului cardiac, pe care il gasiti langa blitz.

Telefonul ar urma sa fie disponibil din 11 aprilie.

Tabel: cnet