Samsung Galaxy S5 a primit un senzor de amprenta pe butonul de home, lucru in concordanta cu toate zvonurile care au circulat inaintea lansarii. Smartphone-ul, comparat cu Sony Xperia Z2, s-ar putea sa se impuna categoric pe partea de aplciatii, tocmai datorita acestui senzor de amprenta.

Nu doar Samsung, dar si ceilalti dezvoltatori de aplicatii vor putea sa se foloseasca de senzor, inlocuind parolele cu date biometrice, scrie gsmarena. Compania din Coreea de Sud a lansat DSK-ul, iar acest kit pentru programatori contine si Pass API. PayPal va utiliza in premiera acest API pentru a confirma platite cu ajutorul senzorului de amprenta pe Samsung Galaxy S5.

De cealalta parte, Apple a decis sa tina informatiile doar in ograda proprie, si nu sa il faca public pentru a fi accesat de programatori din toata lumea.

Care abordare credeti ca este mai buna? E bine ca Samsung le permite programatorilor sa utilizeze senzorul de amprenta, sau e preferabila metoda Apple, care foloseste senzorul doar in cazul aplicatiilor sale? Asteptam parerile voastre!