Samsung Galaxy S5 va primi in curand si o aplicatie care le va face viata grea hotilor. Autoritatile din mai multe tari le cer producatorilor sa integreze in smartphone-uri si functii antifurt, iar coreenii nu fac exceptie.

Compania a anuntat ca Galaxy S5 va primi propria solutie antifurt. Cele doua functii se vor numi “Find My Mobile” si “Reactivation Lock”. “Noi luam foarte in serios problema furtului de telefoane. Vom continua sa facem eforturi pentru a imbunatati solutiile de securitate”, spun cei de la Samsung.

Cele doua functii vor fi disponibile prima data in SUA, incepand de vineri, 11 aprilie. Inca nu se stie data la care acestea vor putea fi folosite si in Romania. Principiul de functionare se aseamana cu cele folosite de Google pentru Android Device Manager, respectiv Apple, pentru Find My iPhone.

Folosind Find My Mobile, locatia lui Galaxy S5 va putea fi aflata in timp real, datele pot fi sterse de la distanta iar utilizatorul va fi alertat in momentul in care cineva incearca sa introduca un alt SIM. Cealalta functie, Reactivation Lock, va detecta orice incercare de a reseta smartphone-ul. Chiar si daca aceasta reuseste, S5-ul tot va cere utilizatorului sa fie logat, inainte de a folosi telefonul.