Samsung Galaxy S5 si HTC One (M8) isi disputa in aceasta perioada titlul de cel mai dorit telefon Android al momentului. Samsung este numarul 1 pe piata de telefoane mobile, in timp ce compania HTC aminteste ca varful sau de gama a primit in ultimii doi ani titlul de "smartphone-ul anului".

Cele doua gadgeturi au ajuns pe piata in aceeasi zi, 11 aprilie, iar pretul in Romania, la liber, este asemanator, in jurul valorii de 3.000 de lei. 

Specificatiile celor doua telefoane sunt si ele apropiate:

Designul este unul dintre lucrurile pe care le observam prima data la un telefon, iar cei de la HTC au lucrat mult in aceasta directie pentru noul One (M8), care are o carcasa 90% din aluminiu. Compania nu a neglijat deloc finisajele, astfel ca smartphone-ul se simte placut in mana.

Cei de la cnet spun ca este cel mai frumos telefon cu ecran mare de pe piata. De cealalta parte, Samsung Galaxy S5 este insa putin mai usurel, cu 15 grame, insa designul nu se deosebeste prea mult de modelul precedent. In privinta interfetei, ambii producatori au muncit si vin cu imbunatatiri.

Castigatorul celor de la cnet este Samsung Galaxy S5:

Cei de la Android Arena au realizat si ei un clip comparativ cu cele doua telefoane. Daca va doriti un telefon care sa intoarca privirile, atunci HTC One M8 este alegerea potrivita, spun ei:

Voi ce parere aveti? Care telefon va place cel mai mult? Asteptam parerile voastre la comentarii!