In urma cu cateva saptamani, dezvoltatorii benchmark-ului AnTuTu au promis ca vor posta scorul obtinut de prototipul pentru Samsung Galaxy S7. Ei au dezvaluit acum rezultatul si arata ca flagship-ul companiei din Coreea de Sud va fi un telefon extrem de puternic.

Majoritatea utilizatorilor stiu deja asta - Galaxy S7 va veni in 2 versiuni. Utilizatorii din SUA vor avea versiunea cu procesor Snapdragon 820, in timp ce restul lumii vor avea telefonul cu procesorul produs de Samsung, Exynos 8890. 

Rezultatul publicat de AnTuTu este al unui prototip cu procesor Snapdragon 820, benchmark-ul AnTuTu testand si performanta CPU, si cea GPU. Telefonul a obtinut un scor incredibil de 125.288 de puncte, fiind la mare distanta de toate celelalte telefoane cu Android. De exemplu, telefonul lansat in urma cu cateva luni de Samsung, Galaxy S6 Edge+, avea un scor de 82.000 de puncte.

Desigur, prototipul pentru Galaxy S7 nu depaseste scorul inregistrat de iPhone 6s Plus, liderul din clasamentul AnTuTu cu un scor de 132.000 de puncte. Totusi, trebuie mentionat ca telefonul Apple are o rezolutie de 1080*1920. Cum flagship-ul Samsung va avea un display cu rezolutie de 1440*2560 iar performanta 3D este o componenta importanta a scorului final, este impresionant ca telefonul cu procesor Snapdragon 820 este capabil sa se apropie de scorul iPhone 6s Plus avand in vedere ca GPU-ul are de-a face cu 77% mai multi pixeli.

Ramane de vazut daca versiunea comerciala va obtine acelasi scor sau va fi chiar mai bun decat cel obtinut de acest prototip.

Dezvaluire despre Galaxy S7 Edge

Site-ul celor de la Samsung a dezvaluit, fie dintr-o eroare, fie ca parte a strategiei de promovare, noul Galaxy S7 Edge intr-un tabel care detaliaza modurile diferite in care poate fi folosita zona curbata de ecran.